Choď na obsah Choď na menu
 


Vlasy :)

28. 3. 2013

 

 

Vlasy :)

 V priemere máme asi 100 000 vlasov. Vlas rastie približne 2 až 6 rokov a potom vypadne. Na jeho mieste po nejakom čase začne rásť iný. Prirodzenou súčasťou rastového cyklu vlasu je, že denne vypadne asi 70-100 vlasov.

Melanín je hnedočervený pigment, ktorý určuje prirodzenú farbu vašich vlasov. Čím väčšie je jeho množstvo, tým tmavší je vlas. S klesajúcim množstvom pigmentu sa farba vlasov mení od čiernej, cez hnedú a ryšavú až na blond. S postupujúcim vekom klesá obsah melanínu v tele a vlasy začínajú šediviet.

Keď sa farba vlasu zmení na bielu, to neznamená, že vlas odumrel. Viditeľná časť vlasu je totiž vždy mŕtva. Vlasová papila je jedinou živou časťou vlasu a nachádza sa pod povrchom kože. Keď rýchlym delením buniek v papile vlas vzniká, absorbuje do seba melanín, ktorý je vytváraný pigmentovými bunkami. Pokiaľ tieto bunku tvoria melanín, vlas má svoju pôvodnú farbu.

Vlasy sú veľmi pevné, ale na druhej strane aj veľmi citlivé na nepriaznivé vplyvy nášho okolia (napr. poveternostné podmienky, slnko, smog). Náš zdravotný stav je viditeľný aj na našich vlasoch.

Doplnením vitamínov, minerálov a rastlinných extraktov môžete zlepšiť vzhľad, kvalitu a pružnosť vlasov.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.